vrijdag 6 juli 2012

en nog een cadeau ......

dit keer voor een van de dames voor de BSO waar mieniemij op zit. De jonge dame is voor de eerste keer mama geworden - van een zoontje - en heeft nu al besloten dat ze hier (de bevalling) dus "echt geen zin" meer in heeft. Ik zou zeggen "we spreken elkaar over een jaartje of zo nog een keer".
Hoe dan ook, de kersverse ouders en zoonlief hebben een cadeautje verdient en in plaats van de eerste de beste babyshop binnen te rennen en daar iets uit te zoeken dacht ik "laat eens iets zelf maken". Aangezien de scrapkoorts mij nog steeds (en steeds meer en meer) in zijn, of is en haar, greep heeft moet uiteraard papier aan het cadeau te pas komen. Na, heel veel, denken, wikken en wegen en weer denken zag ik in een scraptijdschrift een alleraardigst kaartje, in een alleraardigst papiertje. Helaas voor mij, geluk voor de betreffende scrapshop "moest" ik het papier bestellen - arme ik heeft ook echt geen enkel velletje papier in huis (schrijft dit met een trillende onderlip). En dat is ook echt zo ...... wat een cadeau voor een jongetje betreft dan ...... kuch.
Papier is deze week aangekomen, de stad in en een doosje gekocht, met angstzweet in mijn handen weer naar huis want "stel je voor het lukt niet" of "het zal wel stom worden". Hoe dan ook ik ben begonnen met het kaartje ..... zie hier


en nu een beetje van de zijkant


De oplettende lezers van het "vakblad" zullen herkennen dat dit een ordinaire kopie is maar ik zeg altijd "beter goed gekopieerd dan helemaal geen ideeën".

Na het kaartje twee dagen gezwoegd en gevloekt (zachtjes in mijn hoofd) om van een saai (in mijn ogen dan) doosje een leuk babydoosje te maken. Ik ben begonnen om het donkerbruine doosje van binnen met witte latex te bewerken (leek mij gewoon leuker). Daarna met crèmekleurig cardstok het hele doosje beplakt - van buiten dan want binnen was al gebroken wit of whitewash of hoejehetookwiltnoemen.

Nadat het, vroeger donkerbruine saaie, doosje een crèmekleurig, net zo saai, jasje had gekregen ben ik begonnen om "het met de "rest" van het patroonpapier verder aan te kleden. Als laatste nog met distress ink bewerkt en een paar knopjes erop geplakt en hier is het resultaat

voorkant


bovenkant


en de binnenkantal met al een geslaagd doosje, denk ik. Nu maar hopen dat de verse ma en pa ook zo denken.

2 opmerkingen: