maandag 4 juli 2011

laatste dag op school ...

.....aanstaande donderdag is het de laatste schooldag voor de zomervakantie. Voor dochterlief betekend deze dag ook "afscheid van de basisschool" ..... tenminste van de basisschool waar zij nu op zit. Het zou niet goed zijn als zij met haar 4 jaar al naar een "grote"school zou moeten.
Afscheid van school omdat wij Heerlen zullen verlaten en in het naburige Landgraaf gaan wonen en ons kindje daar een nieuwe groep 2 met nieuwe kindjes en een nieuwe juf zal bezoeken. Uiteraard zal, voor het zover is, eerst nog getrakteerd moeten worden in haar huidige groep. En dit betekend, zo vreemd het misschien ook zal zijn, stress voor mama! Als moeder wil je graag, en durf het niet te ontkennen, goed in de schijnwerpers staan en daar hoort ook bij dat de traktaties aan bepaalde eisen moeten voldoen. Waar vroeger het, met een gezichtje opgevrolijkte mandarijntje genoeg was ,komt Beau tegenwoordig naar huis met hightechwaterpistolen, knapzakjes met wisselende inhoud en komplete accesoirepaketjes voor in een zandbak. Gelukkig trekt mijn kind zich niets aan van de onderlinge race naar de leukste traktatie en heeft alleen één wens: cup cakes. Ik hoor iedereen al denken "dat is geen probleem, toch" en inderdaad, het maken van een basic CC is geen probleem maar men vergeet gauw de toppings. Een wereld is voor mij als moeder opengegaan op het moment dat ik mij in de cup cake heb verdiept! Ik praat hier niet over de "ordinaire" muffin - wat het verschil ook mag zijn - maar over de CUP CAKE. Je kunt het zo gek niet bedenken en het bestaat in de wereld van de CC, de verlijdelijke, de gezonde, de feestelijke (voor bruiloften en andere partijtjes), de hartige en de gezonde CC. Je hebt papieren vormen om in te bakken en papieren vormen om te presenteren, CCetageres, CCtransportdoosjes en ga maar zo door.
De ervaren CCbakster maakt zelf haar glazuur, marshmallowfondant en versiert haar CC met flinterdunne zelfgedroogde plakjes fruit of groene-thee poeder.
Gelukkig is al dit "nebensache" voor mijn Beautje, zij droomt van een mand vol simpele vanille en chocolade cup cakes http://hetbegonopeenmaandaginjuli.blogspot.com/p/alles-wat-lekker-en-goed-is.html met "ietsleukserop" en een folietje eromheen. En dat zal zij krijgen ook!!!!!!!

1 opmerking: