dinsdag 26 juli 2011

vroeger .......

al twitterend las ik gisterende  de volgende tweet "over 5 jaar ben ik 30 jaar.......". GOH, dacht ik dat is jong ..... toen jij geboren werd was ik al 20 lentes jong (ehum). Gelukkig kende ik het twitterende "kuiken" al een beetje en zo ontspon zich, met nog een jonge dame (3 jaar ouder dan het kuikentje), een twittergesprek over vroeger.
Vroeger ..... was alles beter! Dat is iets wat ik toch met enige regelmaat hoor. En het klopt, er waren zeer zeker goede dingen, vernieuwde producten waar wij mee werden geconfronteerd.

Vroeger ..... dat was de tijd dat een TWIX nog als RAIDER in de schappen lag!


De tijd dat je, trots al een pauw, en verschrikkelijk stoer met je nieuwe walkman op je hoofd liep.

Jaja, lieve jonge lezer, toen bestonden geen mp1234tjes! Wij hadden cassettebandjes en de eerste walkman bestond uit stijlvol plastiek, pas later werden ze steviger en gestroomlijnder.

Vroeger, dat was de tijd van Ned. 1, 2 en 3 ..... meer had je niet op je tv. Vaak had men een draagbare tv, heel erg handing, met een vaste antenne, je kon er alle kanten me op.

Een dergelijk vooruitstrevende uitvinding had ook geen afstandsbediening men moest opstaan als men een andere zender op wilde zetten. Sowieso begon de uitzending van bewegend beeld (daarvoor had je testbeeld) pas tegen 17.30 uur. Als ik mij goed herinner begon het met het nieuws of met De Fabeltjeskrant. In het zwart wit - want ook dat hadden we vroeger - zag dat er zo uit.

Al twitterend gingen gisteren werelden open. De mon chi chi kwam weer even langs
het kleine lelijke apendingetje met zijn duim euwig in de mond. Wees eerlijk, wie had hem niet?

 Ook Holly Hobby liet nog een keer haar lieve gezichtje zien en zeker weten wij meiden hadden een exemplaar op ons bed liggen.

Ik wil het niet hebben over ribbroeken in alle soorten en maten, ribbroeken waar moeders, als ze versleten waren en leren applicatie op zette. Liefst in de vorm van een appel of ander fruit.
We hadden My Little Pony, Alf, Mork en Mindy. We kenden appelshampoo wat je als kind zoooo graag gebruikte want dan rook je haar zo lekker.
Naar de bioscoop was toen nog een hele uitstap, de enige manier om naar films te kijken immers niet iedereen had in het begin een videorecorder
en/of een abonnement bij een videotheek.
Ik heb Grease nog op het witte doek gezien, samen met mijn vriendinnen, en was daarna helemaal verliefd op, SORRY, mijnheer Travolta.


Ook de geboorte van Star Wars heb ik in het groot mogen aanschouwen, gewoon zoals het toen was, niet gedigitaliseerd of wat dan ook, gewoon "natural".


Mijn eerste computer was een C64, ja ... goggel het maar even, je hing hem aan je draagbare tvtje en was happy. Hij zag er als volgt uit

We hadden zelfs games, tennis bij voorbeeld! Niet meer en niet minder dan twee bewegende strepen links en rechts en een bewegende punt in het midden die je met je joystick van links naar rechts sloeg en dat dan in combinatie met een zeer irritant BLIEBgeluid.

Vroeger ...... nu ik dit schrijf heb ik het gevoel heel erg oud te zijn, maar dat valt best nog mee! Ik besef wel dat ik veel nieuwe dingen heb mee gemaakt, mijn dochtertje (nu 4) zal later niet meer weten dat er nog iets vóór het CDtijdperk bestond en als zij oude foto's van haar (jonge) mama ziet zal zij het vreemd vinden dat die van een rolletje zijn gekomen (ik denk dat zij mij dan ook verschrikkelijk uncool zal vinden). Als ik terug denk heb ik met al mijn spulletjes een geweldige tijd gehad maar ben toch wel blij dat ik nu achter mijn laptopje zit en niet achter een Commodore 64.

met dank aan @mieke1104 en @ilonkie78

3 opmerkingen:

 1. Wat een leuk stukje! En wat leuk dat je een big shot gekocht hebt! Het egeltje (samen met het hertje) is van joy craft, o.a. verkrijgbaar bij:
  http://www.hobbywinkel.net/product/551953/Mallen_en_Stencils/Joy_Stencils_Cutting___Embossing/joy_cutting___embossing_stencil_hert_egel.htm

  Succes! Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi! Ik weet niet wat je verkeerd doet dan. Gebruik je wel wolvilt? Dan moet het er in één keer door gaan. Met gewoon (synthetisch) gaat het moeilijker en zul je het een paar keer moeten doen. Kijk nog even bij mijn uitleg. Dus grote blok (heb je die, want ook daar kan het aan liggen! Je moet een 'tablet' hebben met 2 tabbladen) dan glazen plaat, vilt, egeltje met snijrand op het vilt, glazen plaat en dat is het.. het kan dus zijn dat je een ander 'tablet' hebt, kijk even bij bypetra onder big shot, daar heb ik hem gehaald. Ik heb gehoord van iemand anders dat het bij haar ook niet lukte omdat zij niet zo eentje had bij haar bigshot, maar een andere (ook langer dan de glazen platen). Succes en laat het even weten!
  liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat gaaf die foto's van die oude spullen van vroeger. Die c64 hadden wij ook thuis. En ook zo'n walkman, gekregen met mijn verjaardag. Wat waren we er gelukkig mee. Heb heel wat vakanties met dat ding opgezeten achter in de auto.
  Vind je het goed als ik ze op mijn pinterest zet? maak ik er een kopje bij Nostalgie :)

  BeantwoordenVerwijderen